Tuesday, December 31, 2013

perpisahan

Assalamualaikum

Malam tahun baru 2014

Kawan sekerja saya dapat berpindah ke ipoh setelah 3 tahun di rmm..sedih campo gembira untuk kawan dan lebih rapat dipanggil kakak
 saya ni.sebabnye..da 3 tahun la kakak kesayangan ni berulang dari ipoh ke kuala kangsar setiap hari..kak taa ni cikgu english...baek orangnye..sgt sporting melayan adik2 ni yang macam2 ragam macam2 cerita..memang keputusan dapat pindah ni tau lewat..sewaktu hari mesyurat ke2 kami disekolah...memang nanges la saye...
Untuk kak taa..yaa doakan kaktaa lebih gembira di sekolah yang baru dan dipermudahkan segala urusan..insha Allah hubungan kita ni takkan berakhir disini..jarak bukan penghalang utk kita brkawan kan.
Love so much kakak♥♡


Yang kedua

Berpisah dengan myvi saya. Ini memang kehendak sendiri tapi rase sayangnye nak lepaskan..kehendak kan kenderaan yang lebih besar sket..jadi setelah hampr 6 tahun menggunakan myvi putih..kami bertukar ke kereta sedan..alhamdulillah ..luas la sket tempat barangnye berbanding myvi...myvi ni laa kee pertama saya setelah pandai memandu..kereta yg byk sgt jasanye..tak pernah accident dashat...3 kali je..pertama langgar moto kluar dari petrol  pump...org tak cedera..kereta je remuk kt kiri ...pastu kecuaian sendiri..melanggar paip bomba sewaktu kluar dr parking kenduri kawen dan ke3 terlanggar pagar selepas menghantar kawan balik rumah..reverse sambil berckp talipon...

Kiranye sy ni pemandu berhemah la kan..hehehe..
Mse hantar trade in myvi ni pon nanges2..uhuk..byk kenangannye...terima kaseh bebyk agm 3370..kepada yg baru..semoga kita serasi dan berkhidmatlah dengan baek pd sy sekeluarga.
♡♥♡♥♡♡♥♡♥

Nampaknye tu je la nk crita sebelum katopnye lembaran 2013..byk je nak ceritanye tapi kekangan made..wokeyy babai
Semoga tahun baru berjalan dengan sebaeknya.

Wednesday, December 25, 2013

moh membaca..(review buku ensiklopedia juz amma)

Assalamualaikum..

Uhuk uhuk..cuti skolah da hampir ke penghujung nye..esok sekolah saya da mula mesyuarat kurikulum utk 2014..hohoho sori ye..saya tak dapat hadir..saya ke mesyuarat di ipoh..rase syok jugak tak pegi sebab dapat rase suasana tak brape nak syok esok..boleh ke gitu..maen rase2...

Cuti kali ni..memang tak g berjalan kluar perak pon..kesian dhini asyik tanye2.cuti panjang dok rumah je ke..abes2 ulang alik ke simpang tiga dan sungai wangi...nak buat camne..mama ade keje yang perlu setel..disebabkan kerja itu mama yang rela..so takleh nak byk bunyik..redho je..

Jadi nak share sket buku yang saya beli sempena gaji bulan 12 aritu..memang bile gaji je saya g beli buku cerita utk dhini..tapi tak bercrita pulak pasei buku2 itu disini...tak ngape laa..
Buku buku ni saya beli kat popular tesco manjung je..ye laa 2minggu lepas ramai yg up crita ke pesta buku big bad wolf..buku murah2 best2..ate da dok di kampung mane le dpat nak beli kat ctu...

Review buku yang saya nak bagitau disini ialah pasal buku ensiklopedia juz amma..buku tu saya yang punye..dhini saya bacekan aje..memang best...superb..sebab nye ilustrasi yang menarik..penyampaian isi yang baik..ade surah, maksud dalam melayu dan inggris serta penceritaan kenapa surah itu diturunkan. Ada juga pasal solat rukun islam ...jadi saya rase bukan setakat anak2 je yang seronok bace..saya mak beranak 2 ni pon seronok membacenye..mengingatkan kembali pada cerita2 arwah ustad yang ngaja saya ngaji kat sekolah rakyat dulu..terbaek..boleh beli online jugak..rege rm 45 klu tak silap..ade kad popular..dpt la diskaun sket... buku 25 rasul membawa rahmat tu pon macam best..tebal..tp ilustrasi menarik ..tulisan besar.rege rm22 after diskaun...dan barisan buku crita rakyat tu murah aje..seringgit satu..selepas bace anak2 boleh mewarna..menarik utk dibuat mase cuti sekolah ni..sambil2 tengok ceria superstar..uhuk..da xboleh nak halang..itu jugak yang ditengok dek dhini ..


Alhamdulillah dhini da boleh membaca bahasa melayu..yang jadi masalah saya sekarang nak bace omputeh pulak..walopon saya reti la sket2..tp nak ajar bebudak kecik macam tak reti pulak..klu ajar perkataan2 mudah dan selalu sebut tu dhini da boleh la.tapi nak membaca buku crita omputeh macammane..ade idea?? Meh kongsikan...dhini ni tadika nye mmg saya rase tak ajar english sangat..


Eh mama nye sebokkan nak pandai bace omputeh..bace iqra anak da lepas ke..hehehheeh..yang tu mama tak lupe..ajarkan juga lepas solat megrib..comel tak anak dara saya..semalam mengaji pakai tudung yang mama beli online kat fb colorfulreben..kain dan jahitan sgt memuaskan hati..tu utk tudung tadika 2014..pembelian di hujung jari..hehhe


 Dan akhir crita..baby boy saya da makin banyak akal..jalan da laju..takde nye nak merangkak rangkak...aritu g cucok setahun lewat sebulan..nasib nurse tak bebel2..berat tak brape naek..dlam 8.7kg cmtu..tak kesah la..asalkan sehat walafiat..alhamdulillah..dan hero kecik ni da pandai bawak beskal yoyo tu sendrik..huhuhu..cepat sgt membesarnye..buat mama rendu mase awak dok dendiam baby...hahhaaha...bile crita baby dok diam..teringat perjumpaan saya ngan kawan se utm minggu lepas..hampir 6 thn tak jumpa..bejumpa sekejap memang tak puas..ain membe baek saya da ade baby..nurul amna..gud girl..diam je mase mama nye nak makan..mebi kecik lagi kan...imran pon cmtu dulu..time tu la yg mama rendukan.....


Wokeh..abes da crita..campo campo....nanti2 rajen hapdet lagi..blog walopon saya jarang menulis di papan awak..awak antara benda yang saya sayang
♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡

Friday, November 22, 2013

kursus KBAT tamat

Assalamualaikum

Yeayy rase nak lompat bintang bile da abes kursus...tapi malas..sebab kenyang pas makan..hahaha
( sekolah kami ade 10 cikgu maths..tapi 5 je yang dapat hadir kursus..yang laen ade kerja masing2..yangblaki seorang itulah ketua panitia yang banyak bagi sumber maklumat..)

Kursus kbat tu adelah kursus kemahiran berfikir aras tinggi untuk cekgu cekgu sains dan matematik..yang saya pegi ni utk matematik..5 hari okeyyy...di minggu pertama cuti akhir tahun..dengan 4 tugasan individu dan 8 tugasan kumpulan...memang la rase tak syok sbb orang laen da cuti..da sampai merata tempat..kita masih ke sekolah..tapi ini tanggungjawab..pergi belajar dapat ilmu..happy2 kan diri..enjoy jugak..lagi lagi kumpulan dengan cikgu2 sekolah sendiri..jadi lebih mudah dan pantas menyiapkan kerja..hihihi...

Kiranya nexyer..dalam pengajaran unsur kbat ni kene la diterapkan..sebab didapati anak murid la ni malas berfikir..semua nak shortcut aje..in shaa Allah kita cuba selagi yang mampu untuk implement nye di sekolah...

Ahaa..sudaa..kiranye saya punye cuti bermula la ni..walopon ade je saya perlu ke sekolah lagi dalam cuti ni..nak siapkan jadual waktu sekolah utk sesi 2014..hohohoho ni lagi la kencabar kesabaran ni..semoga saya dapat tempuh dengan cemerlangnye ye..

K selamat bercuti semua...tak kira la cuti skola ke cuti hunjung minggu ke..jage diri baek2..bergembiralah di samping keluarga tersayang...muahhh♥

Thursday, November 14, 2013

dhini 5 tahun

Assalamualaikum.
hari ini turn kakak pulak sambot beshday...ye laa mama nye bersalin ujung2 sesi persekolahan..nak tulis panjang mengantuk pulak..jadi abadikan gambar utk tatapan sendri pada masa akan datang..heheheheh

  Dinner berdua dengan kakak selepas beli pra hadiah birthday..iaitu warna pensel gemok2 24 batang..dalam mama takde gaji lagi ni..sempat jugak die pau memacam..dinner ber2 aje sebab abahnye keje overtime.


Sambutan sederhana d tadika soleh bestari..jimat kos dan meriah..hehehe..tapi sian ..dhini tak brape sehat..pas maka  kek die muntah..n waktu tu mama da masuk kerja semula..naseb cikgu nye membantu..


Kenangan gamba dengan kawan2 di soleh bestari..tahun depan sekolah situ lagi tapi dhini tahun ni tak dapat join konvokesyen mase hari ahad lepas sebab opah masuk wad..in shaa Allah..nextyear kita pergi ye kakak.

Malam sebelum birthday..menyusun jajan utk kenkawan ..semangat sangat..mula2 dari bulan lepas saya tanye nak kek ape..boley la ditempah...dhini beria ria kata taknak..die malu nak sambut..lately die mmg pemalu..hahaha..sekali kelmarin die kate nak kek gamba sofia the first...mane nak dicari..nak tempah mmg tak sempat la..jadi mama printkan aje gamba katon tu lekatkan kat lidi cucok..jadila..heppi jugak die..

ape2 pon..mama doakan kakak berjaya di dunia dan akhirat..kakak dgn adik la aset paling berharga buat mama dan abah..moga jadi anak yang mendengar kata, sehat cergas dan cerdas..mama sayang kakak banyak2 laut tau walopon kita selalu gaduh hari2..gaduh tandanye sayang sangat..
muahh♥


P/s : tadi kate ngantok ..skali berjela jugak tulis.k mau lelapkan mata..esok hari terakhir persekolahan yang dijangkakan tak berapa nak best..muahahahah

Sunday, November 10, 2013

bermalam di hospital

Assalammualaikum

Walopon harini ahad,saya bangun awal lah..sebelum jam 6 pagi..sebabnya..saya bermalam di hospital seri manjung teman kan emak yang dimasukkan ke wad 6..wad pembedah an ni..tapi rasenye mak tak kene bedah la..semalam mak sakit perut dari malamnye lagi..pergi ke klinik doc suh bawak ke hospital..pemeriksaan doktor yang da 2,3 orang katanye mak kene tahan wad sebab kandungan gulanya tinggi dan untuk dipantau berpuasa kerana usus besar dijangkiti kuman..kesian mak..dari petang ke malam cakap lapar..tapi nak buat macammane..da doktornye pesan berpuasa..

Jadi malam tadi pertama kali juga saya tak tido dengan imran..selepas menyusukan imran..lebey kurang kul1030 malam saya datang ke hospital..mak ade sorang  je anak perempuan..saya kene jugak tunggu untuk malam pertama ni...

Doa saya..agar mak cepat cepat sembuh..dan dapat balek ke rumah ..♡♥

Friday, November 8, 2013

jam mohon munculkan diri

assalamualaikum
unik sangat kan jam dinding ni..saya rase sangat sesuai untuk saya sebagai seorang cikgu math ni...hehhehe ade hati nak jam camni...jam ni djual kat indon..sbb bile google je mesti kene beli di toko..

yang saya nak cerita bukanlah jam dinding tapi jam tangan saya..entah kemana jatuh atau tercampaknye..misplaced gamaknye..jenuh cari tak jumpa..yela anak ngah nak melasak..pantang jumpa barang pas rase isap2 g campak..kalu imran boleh ckp mau die kate..mama tu nak salahkan im la tu..

saya jenis org yang mesti kene pakai jam tangan..jam tangan yang hilang ni hasil pemilihan saya dan dibaya oleh en.ikhwan sempena jamtangan yang lame rosak..pembeliaan berlaku hampir 4thn lepas..uhukkk..sedih ni..jam tangan lame bukan rosak enjin tetapi gelangnye..jam swatch jenis gelang hasil titik peluh menjadi seorang guru ganti atau disebut ustazah oleh murid2 sk batu hampar beruas..hahahah dapat ganti ustazah bersalin..jadik la ustazah 2 bulan..mase cuti 1st year kat utm..pakai 4 tahun gelangnye ilang penyambung..
sayangggggg sgt jam tu..tinggi nilai sentimental nye..

ye saya adalah pengguna jam yang setia pada satu sehinggalah perlu diganti..tak suke ade 2, 3..jam..jam yang tak muncul2 ni adelah dari cap guess..pon saya sayang sangat..sebab org yang bayarkan adalah kesayangan saya..kebetulan kawan baek saya di rmm pon da terpilih jam yang sama fesyen nye selepas 2thn saya menggunakan jam tersebut sebagai hadiah hantarannye..jadi nilai sentimental jam itu juga tinggi..sahabat baek memakai jam yang sama hadiah daripada suami masing masing..hahahha kebetulan

cakap pasal kebetulan..pernah tak dengar..kalu kita cakap nak beli baru pada barang yang elok..nanti barang tu mula la meragam..macam saya ni..mmg ade la offer dari kesayangan saya tu untuk hadiah anibeseri 6thn  bulan 12 ni..nak jam ke nak kasut..saya jawab nak jam..sebab jeles en.ikhwan ni pakai jam baru yang saya bagi..saya pon nak la yang baru..mebi sebab tu la jam guess saya tu nyorok..jenuh da cari tau..

kan bes kalu jam saya tu boleh di miskol..uhukuhuk..

Monday, November 4, 2013

setahun hero kecil saya


Assalammualaikum..salam tahun baru hijrah 1435



Muhammad Imran genap setahun hari ini..4 nov 2013...
da besar da hero mama ni..da bercambah da kemahiran psikomotornya..tahniah anak mama..usaha lagi..dan jangan berhenti berusaha kerana usaha itu lah tangga kejayaan..cewahh ayat mama...tapi btol kan...

Imran baru tumbuh 5batang gigi..maka takdelah party utk imran..sebab imran mane makan macam2 lagi..semua kene hancur lumat baru boleh masuk mulut im..jadi cukup sekadar makan2 keluarga aje..kebetulan acu are n aunti fairoz dtg kuala sebab esok kami nak ke sepang..menyambut kepulangan opah yam n pak ngah ejoi..


Imran ni kalu dibandingkan dengan kakak mase keciknye..lagi sgt manja..mungkin disebabkan imran menyusu badan sampai sekarang ni..cuma mama tak dapat bertahan untuk full breastfeeding da sejak imran 11 bulan 2 minggu....sorry sayang...susu mama memang merudum sgt bile da period..jadi mama spare kan susu anmum dirumah opah pengasuh..bukannye ape..kesian imran minum bekal susu mama sket dalam 7oz dr pg sampai petang..jadi dari laporan opah..imran minum fm sekali je sehari..tu pon kekdang tak minum..cukup bekalan susu mama. Disamping imran da makan bubur..untung sgt dapat pengasuh yang memahami..insyAllah mama akan cuba untuk bagi imran minum susu mama sepenuhnye bile mama di sekolah ataupon berkursus.....

Okeylah itu aje crita imran..doakan imran jadi anak yang soleh berjaya didunia dan akhirat serta sehat tubuh badan dan cerdas..dan doakan kami selamat perjalanan ke sepang esok ye..saya da siap masak sambal ayam utk bekal makanan perjalanan esok..nasi lemak ayam..hehehhe mood rajen memasak datang..♥

Friday, October 25, 2013

rambut si kakak



Assalamualaikum...

jenjalan petang jumaat ke pasar malam dekat market kuala..tetibe abahnye tego rambut kakak yang gerbang2 dengan bercekak aje...mmg tak diikat pon tadi..terus la si kakak ingatkan semula janji mama nk bawak ke kedai gunting rambot..

kebetulan nak ambil dobi di chandan putri..sederetnye ade kedai gunting..zass skali la..mama pon tatau nk potong cmne..pilih la style boycut yang nmpk cam girl kat katalog cine kedai tu..skali da potong..hamek ko...


Bagi saya ni okey je..sebab mase saya kecik kecik..mmg style budak jantan la pilihan mak saya...senang diurus....rupa2 nye si abah dalam kate okey2..tak berkenan..gamaknye ilang gegirl die punye style..adoilaaa..tadi tak nak sebut btul2 nak potong cmne..
yang kakak pon bile tgk cermin asyikmla kate tak best cam boy..nak balek rambut dhini yang dulu...
 Cmne ni??? Mama da rase bersalah la pulak..sentap pon ade ni...mama byk je idea nk gegirl kan rambut kakak ni..beli je aksesori rambut...pakaikan kat kakak..nak lg senang..kluar pakai tudung..comey  lagi ade...

jenuh malam ni saya berdiplomasi pujuk memujuk dhini..utk trima rambut barunye ni...kesayangan2 mama..( abahnye n kakak dhini)..mama mintak maap okeh...nanti kita letak minyak rambut yg cepat melebatkan rambut..pasni mama tamo la bawak dhini g potong rambut..ni 2nd time..pon abahnye komen..dulu 1st time pon kene komen....uhuhuhuhukhuk..
.hakikatnye rambot dhini lambat pnjg..

nway ..dhini dengan new hairstyle look fresh n cute laa..cam org putih ni

Udah la ye..ilang pulak mood saya nak marking paper final exam.

Monday, October 21, 2013

kesibukan ibu 2 anak...


Assalamualaikum

saya merindui untuk membaca update dari blog sendri..
bz nye menjadi sorang emak beranak dua memang tidak dapat dinafikan...dengan anak yang sudah bersekolah memerlukan perhatian sama banyak dengan anak yang masih bayi..ye jangan lupa..kasih sayang itu perlu adil...heheheheh..


si kakak banyak mulut..banyak permintaan..banyak tanye...
semuanye perlu dijawab..itupon selalu sangat drama sentap menyentap antara kakak dengan mama..dengan abahnye pon same..si adik pulak..org baru nak dapat kaki bertatih..mata pada die aje la..da name pon hero..tak boley berjalan kan boleh merangkak..seceruk ceruk tempat dijelajahi..dr bawah meja ke dapur..ke ceruk bilik..yang terbaru..selain da boley menapak 2 , 3 langkah..da boley memanjat sofaa..aduhaii..mama sangat la risau...kakak kemas adik selerakkan..mama kemas.kakak n adik selerakkan...takpe asal anak2 mama bahagia bermain..o_0




Nampaknye..tu je la update pendek..lagi beberapa minggu imran dan dhini akan masuk ke umur baru..semoga anak2 mama n abah ni membesar dengan sehat..jadi anak yang mendengar kata..dan lagi 3minggu persekolahan 2013 akan ke penghujungnye..time ni memang antara waktu sibuk cikgu2 nak tutop sekolah..pk cuti memang syok..bile diningat keje yang perlu disetelkan dalam 3 minggu ni pon syok jugak...hahahahha
trus kuat mama

last but not least

*work tak patot padam rsenye.. :)


Sunday, July 21, 2013

Thursday, June 6, 2013

Puas bermanja

Imran 7 bulan

Cuti sekolah ni..mmg puas dua beradik ni ngulit mama n abahnye..
lagi2 adik imran..nak berkepit je ngan mama..ngempeng toksah crita la..
kakak dhini pandai jugak bawak diri..tak la susah sgt mama nk urus die..
da pandai berdikari..
alhamdulillah..setakat ni nmpknye mereka rapat.
kakak ternyata sayangkan adik..
Perkembangan adik..die da susah nk dikawal lagi..akan cepat2 merangkak pergi ke benda2 yang menarik perhatian matanya..
cepat2 berdiri kat tempat yang boley paut..
ish ish ish..x pk risiko langsung...
huhhuhhuhu penat wooo...perlu berjage jage sentiasa..
dan bile balek kg.cuaca panas..aduhaiii jenuh jugak..
meragam ble nak tdo..tak lena sangat lah...
bab makan ..boley da makan ape yg mama sediakn..
bubur nasi..buahan..biskut readymade
 Cuma gg je xdak lg..
hihihihihi

geram sangat ngan hero n heroin mama  ni
love you sayangs
  

Sunday, May 26, 2013

the final year of twenties

salam

happy birthday tuan punye belog

mihmihmihmih


gambar di atas diambil seawal pagi tadi selepas subuh..dalam jam 6.15 camtu..
kami anak beranak siap2 nak g anta mempelai ke selangor..kg.sijangkang..memula plan tak la awal sgt nak peginye..disebabkan tatau jalan..maka makciksedara penunjuk arah suh kami berada di jenjantas sg.buloh jam 9 pagi..ape lagi..kami dikerahkan oleh encik ikhwan utk bangun seawal jam 5 pagi..uhuksss

pas dikerah bangun awal2..dikerahkan pulak suh menjamah kek belian nye malam tadi..huh..
pepagi da suap ciskek ke mulut...
nak cte pnjang pon tak bpe nk larat..ptg td sampai umah mak mentua jam 7 lebey
tak tdo seharian...co pilot yg baek

papepon SYUKUR
diusia begini saya dilimpahi dnegan kasih sayang
daripadaNYA
keluarga
teman-teman
anak-anak murid
dan
orang-orang sekeliling

tahun depan masuk siri ke 3 dah
bawak-bawak sedarkan diri ini
ILYA ISMAIL



Thursday, May 16, 2013

sayang ketat ketat,CIKGU

SALAM

SELAMAT HARI GURU

dikala anak-anak form 4 form 5 sebok nak menjawap exam pertengahan tahun..kami disuruh menyambut hari guru..tahun ni saya adalah antara ajk KGKT yang baru..jadi kamilah organizer sambutan..ooo.saya tau presiden saya sdikit keciwaa. apabila plannye ditolak oleh pihak pengurusan..namun gigihnye die..hari guru hari ini berjalan lancar dan saya rase walopon simple..kami enjoyed..syukur

tiada telematch..tiada gelak tawa sorak di padang..hanya berkumpul di dewan yg serba sederhana utk menyambut hari guru..tak ape..cikgu tak mintak pape pon..cukup denga ucapan selamat hari guru dan  terima kasih cikgu dah buat hati cikgu riang gumbira berbunga bunga..biar cikgu tahu..anak2 murid cikgu menghargai kami warga guru ini...kan kan cikgu cikgu semua :)

so meh layan sket2 gambar sambutan di sekolah saya..ade juga kelas yang membuat jamuan..








tak banyak gambar yang saya ambik..sebab awal2 paginye saya da penat terkejar kejar menguruskan bunga2 utk diberi pada cikgu-cikgu..berpeluh di awal2 pagi..hehehe..pas rehat kami ade persembahan di dewan..ade beberapa persembahan lagi saya tak ambil sebab saya dok belakang skali dalam dewan..boley la tahan seronoknye dengar bebudak wat persembahan..cikgu2 pon ade..hihihi SAYANG KETAT KETAT tu adelah salah satu tajuk persembahan guru muda= cekgu praktikal+cekgu intrim......comel kan tajuknye..persembahannnye juga superb...

dan persembahan last sekali adelah presiden kgkt saya yang ngah maen gitar n menyanyi tu..sedap lagu die bawak ..tajuk berita kepada kawan..dengarla...lirik yang penuh makna..

ape ape pon..saya bangga dapat menjadi seorang CIKGU..moga saya terus rajin dan dedikasi mengajar anak-anak didik saya untuk mencapai impian mereka..kejayaan mereka antara kepuasan kami para cikgu mengajar..moga Allah merahmati cikgu-cikgu saya..

TERIMA KASIH CIKGU


p/s: dapatla saya update blog bile imran tdo seawal jam 8..heheee

Tuesday, May 14, 2013

13.05.13

selamat hari lahir kesayangan saya
tiada sebiji kek untuk hari lahir tahun ini
cukuplah dengan 2 keping kek sahaja ye
jimat kos setelah kita bergembira 
menghirup udara sejuk di tanah tinggi kegemaran
sehingga sakit-sakit kaki dibuatnye
tapi tetap gembira










Wednesday, May 1, 2013

selamat datang MEI ♥

salam


saya suka kan bulan mei...bulan indah bagi saya selain ramadhan dan syawal..heheheh..lagi lagi hari pertama dalam mei diberi cuti semalaya..seronok..walaupon tak kemana..duduk rumah..golek2 sama anak2..sambil curi2 masa buat soalan exam fizik form 4..heaven...hati rase nak jenjalan kluar dari kuala kangsar ni..tapi memikirkan lebey baek berehat..dudok saje diam2 di taman sri pelangi..


imran nak masuk 6 bulan..syukur die masih menyusu mama sepenuhnye..da mula nak merangkak..tak sempat nak update mase imran mula belajar merangkak cam ulat tu..membesar dengan sehat ye hero mama...kakak dhini pulak da habes blaja ke empat empat buku ekspress i untuk belajar membaca..sekarang tengah giat membaca buku crita bersama abahnye..Alhamdulillah..terang hati anak mama ni..sekarang balek tadika je ade je surah2 yang dibacenye..syukur..moga trus rajin belajar kakak dhini :) nanti setiap bulan kita beli buku cerita baru ye..dan mama niat nak ajar dhini membaca english pulak..hehehehe..tu pon kalu berkesempatan..skang ngaja dhini pon celom celam..sebab ade adik yg nak perhatian lebey dr mama..tapi takpe..abah kan setiap hari ajar dhini...



InsyAllah,,jika ade mase dan diberi kerajinan serta kelapangan..saya nak update crita crita bulan mei saya,anak-anak,keluarga dan insan2 sekeliling saya dalam blog ni..


Sunday, April 14, 2013

bagaimana???

salam

esok sekolah, hari bekerja...
TAPI
saya suke weekend
BAGAIMANA???
uhuk uhuk uhuk

Sunday, April 7, 2013

dhini dan imran

salam

nampaknye saya tak reti la nak bahagi mase utk berblog dan blogwalking lagi..terbiar je blog..rendu nak bace crita2 di alam maya ni..tp nampaknye kesibukan harian jadi kekangan..jadi bagi melepaskan rase rendu..saya letakkan gamba anak2 anak saya di majlis perkahwinan sepupu encik ikhwan..tak byk jugak gambar yang diambil..ye la da beranak kecik..dukung anak sgt penting berbanding membawa kamera..hahhahahahah...

imran menumpang buaian majlis berendoi yang diskalikan dengan majlis kawen

sementara menunggu pengantin di akad nikah..mama bagi anak golek2 di penjuru masjid

kakak dhini da pandai buat muka nakal bile nak snap gamba

imran rase gigit jari lagi best dari ape2 aje disekeliling nye

hanya mampu mengigit jari dikala mama n abah makan kek org kawen

encik ikhwan encem kesayangan saya..
gigih kami menghantar rombongan sambut menantu ke pulau pangkor..
mengharungi laut dan cuaca yang panas

imran dengan kegemarannye

dan inilah pengantinye..puan kasih nur aisya
selamat pengantin baru akak
selamat membina cinta hingga firdausi dengancik abang ye
:)