Friday, October 25, 2013

rambut si kakak



Assalamualaikum...

jenjalan petang jumaat ke pasar malam dekat market kuala..tetibe abahnye tego rambut kakak yang gerbang2 dengan bercekak aje...mmg tak diikat pon tadi..terus la si kakak ingatkan semula janji mama nk bawak ke kedai gunting rambot..

kebetulan nak ambil dobi di chandan putri..sederetnye ade kedai gunting..zass skali la..mama pon tatau nk potong cmne..pilih la style boycut yang nmpk cam girl kat katalog cine kedai tu..skali da potong..hamek ko...


Bagi saya ni okey je..sebab mase saya kecik kecik..mmg style budak jantan la pilihan mak saya...senang diurus....rupa2 nye si abah dalam kate okey2..tak berkenan..gamaknye ilang gegirl die punye style..adoilaaa..tadi tak nak sebut btul2 nak potong cmne..
yang kakak pon bile tgk cermin asyikmla kate tak best cam boy..nak balek rambut dhini yang dulu...
 Cmne ni??? Mama da rase bersalah la pulak..sentap pon ade ni...mama byk je idea nk gegirl kan rambut kakak ni..beli je aksesori rambut...pakaikan kat kakak..nak lg senang..kluar pakai tudung..comey  lagi ade...

jenuh malam ni saya berdiplomasi pujuk memujuk dhini..utk trima rambut barunye ni...kesayangan2 mama..( abahnye n kakak dhini)..mama mintak maap okeh...nanti kita letak minyak rambut yg cepat melebatkan rambut..pasni mama tamo la bawak dhini g potong rambut..ni 2nd time..pon abahnye komen..dulu 1st time pon kene komen....uhuhuhuhukhuk..
.hakikatnye rambot dhini lambat pnjg..

nway ..dhini dengan new hairstyle look fresh n cute laa..cam org putih ni

Udah la ye..ilang pulak mood saya nak marking paper final exam.

6 comments:

  1. Hehe..dah jadi mcm boy..kalau sofia nora tak pernah tengok majalah2 bagai..smp kedai terus ckp saya nak potong bulat mcm rambut ank cina....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu la pasalnya..mmg rambot dhini ni..kali ke 2 potong..tu yg maknye tatau nak sebut potong cmne...arini kompiden level die da oke sket...walopon harini da ramai yg tego rambut boycut die ni..hhehehe.

      Delete
  2. Saya suka rambut cmni, senang & ringkas. Pandai dia tunjuk piece sambil tutup mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dhini mmg suke bergambar dengan mcm2 gaya :)

      Delete
  3. nak jgk rmbut cenggitu voleyy.rambut byk gugur la skang ni huhuuu

    ReplyDelete
  4. heheheh.. Yaa.. inilah style kita masa kecik kecik dulu kan... mana kenal sangat sepit sepit nih hehehehe... tp mmg rasanyer lelaki tak suka anak pompuan depa rambut pendek kot.. abg gani pun dua kali kakak potong rambut ilya pendek asyik kena bebel je... tp taklah pendek cam dhini hehehhe..

    ReplyDelete

teman ombak