Sunday, November 11, 2012

syukur..hero kecil kami selamat melihat dunia


salam 

Alhamdulillah... jika minggu lepas..disaat ini..saya mula merasakan contraction si kecil..iyelah mungkin disebabkan usaha saya pada sabtu lepas..saya membuat aktiviti berjalan kaki yang lebih berbanding biasa..paginye..bergembira berjalan jalan di pasartani sabtu di lembah kuala...petang harinye..menemankan kakak dhini berbasikal sambil berjalan-jalan menghirup udara petang di jalan persiaran kami..haaa amekk kau..malam berlakunye contraction...oo jika diingat saket itu..saya mohon Allah hapuskan dosa2 saya selama ini.....saket berselang selang setengah jam ke 10 min hingga terlampau kerap..membawa saya buat keputusan untuk terus ke hospital kuala kangsar..sepanjang contraction..saya cuba menghilangkan rase saket dengan membasahkan badan setiap kali terasa seperti nak buang air kecil..ala2 nak bersalin dalam air macam isteri angkasawan lagak saya ketika itu..tapi bile kita basahkan badan ..kurang rase sakit itu tau....

jam 1.40pg..saya masuk ke labour room....dengan tangisan dengan kesakitan..sudah bukak 5cm rupanye..nurse mula membebel2 kerana katanye dah lambat sampai..niat saya bukannye ape..kalu saya masuk labour room awal..saya tentu tak dapat menenangkan diri sorg diri..bile dirumah..ade suami tercinta tolong gosok2kan...en. ikhwan tak berani nak temankan dalam labour room..die fobia darah...syukur kepadaNYa..hanya mengambil masa lebih kurang setengah jam..perwira yang saya nanti2kan selamat dilahirkan...hilang rase segala kesakitan yg dialami sebelum itu..walopon cmtu..setengahjam yang dilalui dalam labour room..sgt amatlah tak dapat dilupakan..terima kaseh pada staff nurse..dan saya mohon maaf sebab saya juga sempat memarahinye..hahahahahhaha


 MUHAMMAD IMRAN BIN MOHD.IKHWAN
4 NOV 2012
2.07am
3kg @ HOSPITAL KUALA KANGSAR



hari ni hari ke 7 imran..masih jaundis...mama doa..anak mama cepat sembuh..mama tamo tdo wad lagi..n mama kesian tgk imran asyik kene cucok...nanti2..saya ceritakan..kisah jaundis imran ye..pengalaman berbeza berbanding mase kakak dhini dulu..dan sesi kedua perjalanan menyusukan anak dengan susu badan saya bermula..doakan ianya berjaya hingga 2thun..

 share sket..ayat kakak dhini malam tadi...

dhini : mama da tak sayang dhini ye..nape mama asyik pelok adik aje
mama: mane ade.mama sayang dua dua..dhini dan adik..satu pipi utk dhini n satu pipi utk adek..mama pelok adik sebab adek menyusukan
dhini : oo..dhini ingat mama tak sayang dhini da..

dhini trase hati rupenye..yela..3malam saya tinggalkan die sebab mama n imran tdo di wad..tp dhini kakak yang baek..hanya jeles sekejap aje..lepas pujuk ok la...rajin tolong mama..selalu sayang n cium2 adek..

anak2 mama...kasih sayang mama sama aje untuk kedua duanye..hanya untuk kalian cinta hati mama dan abah...semoga kalian adik beradik akrab ,membesar dengan sehat dan menjadi anak yang berguna utk mama dan abah..Insyallah

13 comments:

  1. semoga IMRAN cepat sembuh..aminn

    ReplyDelete
  2. first timw bc blog ko. sblm ni ku like je ko punya post, mmg xsempat dh nk bace2 blog ni. almaklumlah...dh jd mak2 ni. next time i'll visit gain yr blog more frequent. dada

    muax,
    ment izuwane

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengs ment sayang..ala ni blog merapu rapu aje..iye jadi mak2 mmg bz kan..ni da ade 2 anak..kene ubah da jadual harian..hehhe

      Delete
  3. Congrats mama ilya!!u've dOne da great job dear..smoga imran cpt baik dr jaundice ye..mke imran sm mcm kakak dhini:)
    Peluk cium utk lil caliph:))

    ~ niKISha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengs aishah..iye muka imran mase kluar2 je sgt jelas mcm kakak dhini mase lahir.. :D

      Delete
  4. tahniah yaa... Jeles tu biasalah... tp nnt sonok bila anak dah dua.. sonok bila berbual kita akan mention 'anak-anak' hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kaseh kakak...yep ANAK-ANAK...sweet

      Delete
  5. tahniah.. EDD kita sama.. tp saya masih blm bsalinn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengs aleynn...selamat bersalin..bawak jenjalan kaki bebyk.. :)

      Delete
  6. tahniah.. EDD kita sama.. tp saya masih blm bsalinn..

    ReplyDelete

teman ombak