Sunday, April 8, 2012

belasungkawa Tuan Pengetua

salam..

semalam sebelum balek ke sg.wangi sitiawan,,saya sempat ke hospital kuala kangsar menziarahi tuan Pengetua, en.azam yang di masukkan kembali ke hospital kerana kritikal..kala itu,hampir semua ahli keluarganye berada disisi...tuan pengetua nmpk tenang berbanding berita yang kami warga sekolah terima maghrib hari jumaat...beliau tenat ketika itu..

namun tengahhari dibawa pula ke hospital taiping..dan dijemput malam tadi..semalam selepas keluar makan sekeluarga,saya masuk tidur awal..sehingga tidak sedar bertalu talu msg masuk ke henfon..pg ni bangun subuh..barulah terbace kan meses yg tuan pengetua telah pulang kerahmatullah..

memang sebak mase membacakan yassin di malam hari jumaat tu..semlm sewaktu meninggalkan wad juga sy turut menitiskan air mata..berat mata kita yang melihat..lagi berat dirinya dan keluarganye yg memikul...

mesti tertanye2 ..sakit ape tuan pengetua saya...saya pon tak berapa pasti..ade yg mengatakan kanser stage3 dan ade juga perkabaran yang laen..tp yg pastinye..seminggu sebelum meninggal..beliau langsung tidak lalu makan dan hanya bergantung kepada drip air dan garam..

kehilangan seorang ketua yang baek di sekolah pasti sangat dirasai oleh semua warga RMM..hanya Allah yang Maha Mengetahui..Dia Juga Yang Maha Pengasih dan Penyayang...moga Allahyarham dicucuri rahmatNya...

AL FATIHAH..

3 comments:

teman ombak