Monday, May 25, 2009

menanti hari2 cuti

minggu ni minggu yang sebok menanda kertas pekse sbb ujung minggu nih cuti...cekgu ilya jage exam smbil tanda paper kejap2..ni kalu mak datin@boss tau mesti die tak setuju..sambil ngantok2..sambil jalan2 dalam kelas kebosanan..punye tunggu anak murid jawab exam...tp mate cekgu ilya cekap ley tau budak mane yang suka amik kesempatan nk tiru..siapla budak tu..kene piat nnt..

jumaat lepas ade majlis persaraan tn.hj wan met dan sambutan hariguru..name je sambutan hr guru tp sbenanye jamuan makan2...cekgu takde aktibiti maen2 pon..hj.wan met bersara di umo 56thn..lame da die berkhidmat...pg jumaat tu die la yang bagi tazkirah..n aku rase ayat2 nye sgt bermakna..org lame la katakan..alim n warak pulak tu..aku tak knal sgt hj.wan met ni..tp yang pasti die suke senyum ble bertembung..walaupun aku ley kira dengan jari brape kali aku ckp ngan die..antara cekgu yang budak2 kelas last plg respect...


SELAMAT BERSARA TUAN HJ.WAN MET..
aku kira2 lagi 33tahun aku bersara..sampai ke aku ke waktu itu?????antara ayat2 hj wan met mase ucapan nya..bersyukur kerana dipanjangkan umo sehingga dapat merasa hari persaraan..hj.ni byk jugak peringat pasal kematian...

teacher's day pulak..aku dapat la beberape adiah dari anak2 yang aku aja..bebudak
5sc yang aku jdik ibu@kakak nye,bagi sepasang kain ela kale merah makngah cmtu...tenkiu2..aku tak mengharap adiah yang material nih..yang aku nk sesgt ..derang semua yang aku aja..baek di kelas plg depan mcm 4sc,5sc, 1rk..atau di kelas last2 cm 1d, 4pm..harap2 semua ilmu yang aku aja tu berkat dan mereka dapat terima dan faham..lagi satu nak la derang2 nih score yang terbaek...

cekgu aini..cekgu pomp plg popular kat skola..org nye kecik n kiut..memang ramai budak2 syiok kat die..baru je posting...senang didampingi

cekgu azmi..warden asrama..cekgu lelaki plg popular..garang jugak orgnye..tp dalam2 garang2 nye juga mudah didampingi oleh bebudak...

tasya..5sc..anak manja kelas aku..berpotensi untuk berjaya...rajen blaja rajen jugak maen2..

sabtu..kat skola ade LADAP..latihan dalam perkhidmatan..memang da nyumpah2 maleh nak g...punye le buruk perangai kan..sbb hari sabtu nk spend time ngan en.ikhwan ...tp sbb syg duet nk g amik mc..aku g lajugak..skali ladap kali ni best sesangat..diberi oleh tuan hj. mat jaafar mat zain..ketua perkembangan staf dr jabatan..ni 2nd time aku dengo die bagi bengkel..tajul ladap tu budaya kerja cemerlang..ramai cekgu2 tak dtg sbb ade keje luar..yang ade dalam bilek gerakan dalam 45 drpda70lebey...memang enjoy..nyanyi2 dengan poyonye..dengar die bersajak...mase sajak nih memng touching la..sbb die membacekan sajak siape peduli tajuknye...sajak tentang sore ati bdak kelas last yang sering cekgu tak peduli...dalam ayat2 sajak tu memang ade benarnye..kekadang aku pon cmtu..cmtu tu mcm kita beri tumpuan pade yang agak pandai..yang truk2 kita biarkan..ni unfair...tp aku buat jugak cmtu kekadang sbb budak yang truk2 nih memang la truk semuanye..buke ntah mane..penssel takde..mcm2 hal die...tp overall nye..ladap budaya kerja cemerlang sedikit menyedarkan aku..walau mcmane truknye tugasan guru ini...buat la sehabes ikhlas kerana kerja yang ikhlas akan meberi impak yang besar kepada kehdupan kita..TERIMA KASIH TUAN HJ. JAAFAR...ceramah tuan memberi kesan pada jiwa raga saya..hehehhehehe :D

lastly ni gamba kawan aku yg aku snap mase hari jumaat..ade penggambaran cekgucekgi..name die pn. norsiah..da selamat melahirkan pada 23 mei jam 1ptg di tepen..bb boy..tahniah...ni gambo ari last perot die besa..aku memang ckp kt die nk upload utk die nih..hehehhehe


dah la dulu..aku nk ready bahan2 nk masak pg sok..nk bawak makanan sket kat skula untuk share nagn kenkawan makmal fizik kimia..da lame tak masak pg..ni nk masak sbb sok aku masok umo 25tahun :D

9 comments:

  1. selamat hari guru Cikgu Ilya!!=)

    ReplyDelete
  2. hai dear...hehe
    abes sume gambo org ko upload ye...
    apsal pjg beno name LADAP ko tu?mcm SADAP jek.
    kitorg kt sini LDP jek.huhu
    slamat haru guru!!!n selamat hari menua!!! =D

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. cik cc n zairi: tq so mac!!

    pari2: aku rindu nk masokkan muka ko la dear...
    haah aku pon harap yang ladap tu jdk sadap..jadik tak pyah la buat...hehehehehe..
    ala tak lame lagi ko pulak menua tau..thanx dear..kek aku mane??

    ReplyDelete
  5. ilya!! happy 25th birthday =) alhamdulillah, tahun ke 12 aku wish besday kat ko. n ttiap2 tahun lps wish ko mst tringat pulak nk wish kembar (lain mak, berbeza bapak) ko tu yg dh nak kawen dah hehh

    ReplyDelete
  6. tenkiu einhyatt..a'ah kan..si munzir da na kawen...aku lame tak denga cte die

    ReplyDelete
  7. Ni semua gambar cikgu2 RMM yea...kat RMM akak cuma kenal arazma, ustazah yong, ustazah wahida (dah ke Bukit Merchu)...dan bekas pengetua kome..pn arfah awtar..hehe. Krim slm kat ustazah yong...

    ReplyDelete
  8. tringin juga nk attend hari persaraan hj wan met tp sebab join ngan ari guru, segan le teman... takut sedey x dpt adiah...huhuhu...
    depa kt ofis ade ajak mai tp segan la....
    norsiah overhaul kt mane?

    ReplyDelete

teman ombak